Freelance editors werken vaak alleen. Dat biedt vrijheid, maar het kan ook lastig zijn om geen collega’s in je directe omgeving te hebben van wie je kunt leren of met wie je tips kunt uitwisselen.

Daarom willen we met deze cursus editors de gelegenheid bieden te leren van ervaren en efficiënte mede-editors en zorgen dat slimme ontdekkingen en handigheidjes hun weg vinden naar de hele editorgroep.

In deze cursus leer je over efficiënt redigeren om het meest uit je werkuren te kunnen halen. Door slimmer te werken (en niet harder) kun je zo je nakijksnelheid verhogen.

Het meest uit de cursus halen

Deze cursus is gericht op Scribbr-editors en de lessen zijn direct toepasbaar. Als je de cursus volgt en de adviezen in de praktijk brengt, leer je sneller nakijken, waardoor je meer tijd overhoudt.

Zodra je de tips in de praktijk gaat brengen, zul je snel resultaten zien. Wel is het belangrijk om de tijd te nemen om te oefenen met nieuwe tools of om te experimenteren met een nieuwe werkwijze. Als je dat doet, zul je blijvend verschil merken.

Curriculum

Wat je leert in deze cursus:

Veelgestelde vragen

 • Hoe meld ik mij gratis aan?

  We bieden deze cursussen gratis aan voor gekwalificeerde Scribbr-editors. Log in op je Scribbr-account en lees het artikel "Scribbr Learning Platform" om uit te vinden hoe je je kunt aanmelden.

 • Hoe lang duurt de cursus?

  De cursus bevat 30 minuten aan videolessen. Ook vind je er links naar artikelen en oefenmateriaal, dus het bekijken van alle content duurt een paar uur. Het is aan jou of je de cursus in één keer wil doorlopen of dat je hem in meerdere sessies bekijkt.

 • Wat kan ik uit de cursus halen? Kan ik erna sneller redigeren?

  In de cursus vind je allerlei tips en strategieën om je te helpen slim en efficiënt te redigeren die je allemaal kunt toepassen in de praktijk. We geloven dat als je de cursus doorloopt en de tijd neemt om de adviezen die je helpen te implementeren, dat je sneller zult nakijken. Afhankelijk van je startsnelheid kun je met macro's, toetsencombinaties en autoteksten je nakijksnelheid zelfs verdubbelen.

 • Hoe lang duurt het voordat ik resultaat zie?

  Zodra je de adviezen in de praktijk brengt, kun je direct resultaat zien. Wel is het belangrijk om de tijd te nemen om te oefenen met nieuwe tools of om te experimenteren met een nieuwe werkwijze. Kennis verwerven is de eerste stap: de kennis in de praktijk brengen is nodig om blijvend verschil te zien. Als je wil bijhouden of de cursus effect heeft op je werk, kun je bijvoorbeeld je gemiddelde snelheid in je account opschrijven als startpunt.

 • Moet ik opdrachten maken?

  Je hoeft geen opdrachten te doen. Wel kun je experimenteren met andere werkwijzen en tools bij het nakijken van opdrachten. Als je het handig vindt, kun je pen en papier bij de hand houden, om op te schrijven wat je niet wil vergeten. Bij elk hoofdstuk vind je echter ook linkjes naar artikelen met handige content, die je altijd later nog terug kunt vinden.

 • Hoe kan ik het materiaal toepassen in de praktijk?

  Elk deel is los van de andere delen te bekijken en gaat over een onderwerp dat te maken heeft met efficiënt redigeren. We raden aan te oefenen op basis van de order(s) die je krijgt. Als je bijvoorbeeld een tekst van gemiddelde kwaliteit krijgt, kun je de video over inzicht krijgen in je nakijksnelheid nog eens bekijken, zodat de metingen van je snelheid representatief zijn. Als je een bewerkelijke order voor je hebt, kan het helpen om de tips uit de video over het bepalen van je focus toe te passen.